Connect with us

BiH

Vozač autobusa premjestio migrante na stražnja sjedišta, iz tuzlanske …

Jajce Online

Published

on

Vozač autobusa premjestio migrante na stražnja sjedišta, iz tuzlanske ...

U autobusu kompanije Transturist na liniji Sarajevo – Tuzla 10. septembra vozač autobusa smjestio je migrante na sjedišta u stražnjem dijelu vozila kako se ne bi miješali s ostalim putnicima.

U autobusu kompanije Transturist na liniji Sarajevo – Tuzla 10. septembra vozač autobusa smjestio je migrante na sjedišta u stražnjem dijelu vozila kako se ne bi miješali s ostalim putnicima.

Na pitanje očevica ovog događaja Emira Alagića, poznatijeg kao DJ Soul, zašto to čini ako su migranti, među kojima je bilo i djece, uredno platili kartu, vozač je rekao da ne želi da se miješaju s ostalim putnicima.

“Na dodatno insistiranje kondukter odgovori da ‘Treba sad da uđe profesorica koja je radila 8 sati, i je l’ treba da sjedi s njima?’ Apsolutni rasizam na djelu”, piše u objavi.

Dakle Transturist Tuzla prevoz putnika u autobusu je upravo sve migrante prisilio da se pomjere na zadnja sjedišta. Na…

Posted by Emir Alagić on Tuesday, September 10, 2019

Kompanija za prijevoz putnika Transturist Tuzla oglasila se jučer povodom ovog ružnog događaja te u svom saopštenju najavila disciplinski postupak protiv vozača.

“Ovim putem želimo da istaknemo da bilo kakva segregacija putnika po bili kojoj osnovi nije politika našeg preduzeća i da je ovaj čin isključivo čin pojedinca koji je izuzetno nekorektan i s pravom izaziva kritike i negativne komentare u javnosti. Nakon što utvrdimo sve detalje ovog događaja, pokrenut ćemo disciplinski postupak protiv našeg vozača i izreći mu kaznu u skladu sa pravilnikom našeg preduzeća”, stoji u Facebook objavi Transturista.

Postovani klijenti, sugradjani i prijatelji,s obzirom da smo dobili informaciju o neugodnoj situaciji koja se dogodila…

Posted by Transturist Tuzla prevoz putnika on Wednesday, September 11, 2019

Dodali su i kako se kolektiv kao što je Transturist, sa 70 godina tradicije u prevozu putnika, koji zapošljava 130 radnika ne može gledati kroz jednog pojedinca i u isto vrijeme osuđivati za rasizam i segregaciju po bilo kojoj osnovi.

“Smatramo da smo u proteklom periodu kao kolektiv učinili mnogo pozitivnih stvari za migrante, od toga da smo dozvolili da borave u prostoru autobuske stanice, da koriste sadržaje u autobuskoj stanici te smo velikom broju migranata izdali karte sa popustom a određenom broju migranata nismo ni naplatili karte. Isto tako, nismo dobili informaciju da se neko od naših uposlenika nekorektno ponašao prema migrantima tokom boravka u Tuzli”, naveli su.

Iz Transturista su naglasili i kako nikome nisu uskratili pravo da kupi kartu i putuje, no da su pod stalnim pritiskom klijenata da to učine.

Klix.ba

Objava Vozač autobusa premjestio migrante na stražnja sjedišta, iz tuzlanske kompanije najavili disciplinski postupak pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement
The location could not be found.