Connect with us

BiH

Vučić ide u Ameriku: Očekujem da ću u Washingtonu čuti da je Dodik kri…

Avatar

Published

on

Vučić ide u Ameriku: Očekujem da ću u Washingtonu čuti da je Dodik kri...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravit će od sutra u dvodnevnoj radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravit će od sutra u dvodnevnoj radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Vučić će prvog dana posjete učestvovati na godišnjoj konferenciji Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove i tom prilikom obratiti se mnogobrojnim učesnicima ovog skupa, saopšteno je iz Press službe predsjednika Srbije.

Tokom boravka u Washingtonu, predsjednik Srbije će se sastati i sa državnim sekretarom SAD Mikeom Pompeom, a programom posjete predviđen je i niz bilateralnih susreta sa drugim visokim zvaničnicima američke administracije.

Vučić je ranije danas rekao da očekuje da će u Washingtonu čuti da je član Predsjedništva BiH “Milorad Dodik kriv za sve i da je Republika Srpska teg oko vrata svima”, ali da će on reći da je Republika Srpska ustavna kategorija BiH, da je stvorena Dejtonom i da je to bio uslov “sine kva non” za uspostavljanje mira u BiH.

On je dodao da misli da će u SAD-u glavna tema biti Kosovo, ali da da neće biti ni laki razgovori oko pozicije Srbije u odnosu prema BiH.

Klix.ba

Objava Vučić ide u Ameriku: Očekujem da ću u Washingtonu čuti da je Dodik kriv za sve pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement