Connect with us

BiH

Vučić: Napao nas je Dodik što uopće spominjemo BiH u Strategiji odbran…

Avatar

Published

on

Vučić: Napao nas je Dodik što uopće spominjemo BiH u Strategiji odbran...

BiH

Predsjednik Srbije

On je napomenuo da su Srbiju “napali” i Sarajevo, ali i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije moguće ukinuti RS suprotno volji srpskog naroda i da to Srbija ne može da prihvati.

– To može da se desi ukoliko to bude volja srpskog naroda. Suprotno volji srpskog naroda da ukinete RS, Srbija ne može da prihvati – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je napomenuo da su Srbiju “napali” i Sarajevo, ali i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zbog načina na koji je RS pomenuta u prijedlogu Strategije odbrane i nacionalne bezbjednosti Srbije.

– Jučer nas je za to isto napao Dodik. Oni su nas napali zato što pominjemo RS, a to je naša međunarodno-pravna obaveza po Dejtonskom sporazumu, a Dodik je rekao: “A što pominjete BiH?, ako ste razumjeli smisao njegovih riječi. Čak je rekao: Tražit ćemo da se izbaci BiH iz tog”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Predsjednik Srbije je istakao da je pritom Srbija samo radila svoj posao, poštovala Dejtonski mirovni ugovor i navela da je za očuvanje RS-a unutar BiH. Vučić je dodao da u Srbiji šute na uvrede koje stižu iz Sarajeva, kao i na to da je Kosovo za njih nezavisna država.

Fokus.ba

Objava Vučić: Napao nas je Dodik što uopće spominjemo BiH u Strategiji odbrane Srbije pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement