Connect with us

BiH

Vučić sa američkim senatorima: Beograd i Priština moraju jednako izgub…

Avatar

Published

on

Vučić sa američkim senatorima: Beograd i Priština moraju jednako izgub...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Beograd spreman na svaki razgovor i da bi popravljanje odnosa između Srba i Albanaca i uspostavljanje trajnog mira bilo od ogromne koristi za Srbe i Albance, kao i sve narode koji žive u regionu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Beograd spreman na svaki razgovor i da bi popravljanje odnosa između Srba i Albanaca i uspostavljanje trajnog mira bilo od ogromne koristi za Srbe i Albance, kao i sve narode koji žive u regionu.

“Dogovor Beograda i Prištine podrazumijeva da i jedna i druga strana podjednako izgube, da bi obje strane podjednako dobile”, poručio je predsjednik Srbije poslije razgovora u Beogradu sa američkim senatorima Ronom Johnsonom i Chrisom Murphyem.

On je naglasio da je to jedini način kako dogovor može da se postigne, prenosi RTS.

Vučić je rekao i da je američkim senatorima iznio nedvosmislen stav da Srbija očekuje ukidanje taksa i da želi postizanje kompromisnog dogovora, ali i da taj dogovor ne može da bude ispunjenje ciljeva jedne strane, a da srpska strana ne dobije ništa.

“To bi trebalo da bude dogovor u kojem bi i jedna i druga strana podjednako izgubile, da bi obje strane pojednako dobile”, rekao je Vučić. .

Vučić je rekao i da je interes Srbije intenziviranje političkog dijaloga na visokom nivou i da je potrebno da odnosi dvije zemlje budu partnerski.

On je istakao da je zahvalan sentarima na posjeti i angažovanju u regionu i želji da se očuva stabilnost i postigne dugotrajni mir.

“Uvjeren sam da je želja za unapređenjem odnosa Srbije i SAD obostrana”, rekao je Vučić i dodao da je bilo reči i o ekonomskoj saradnji od koje će građani da imaju veliku korist.

Vučić je naveo da su mu senatori ukazali i koliko su zadovoljni ekonomijom u Srbiji, a koliko bi željeli da se određene oblasti u vladavini prava izmijene na bolje.

“Saslušao sam i ukazao na činjenicu da možemo još mnogo da popravimo, promijenimo i da uradimo u narednom periodu”, rekao je Vučić.

Američki senator Chris Murphy izjavio je da je za rješenje kosovskog pitanja potreban veliki kompromis i da ono može biti riješeno samo uz žrtvovanje obje strane.

Murphy, koji je sa svojim kolegom demokratom Johnsonom ranije boravio u Prištini, a jučer su razgovarali u Beogradu sa predsjednikom Srbije, izrazio je nadu da će nakon parlamentarnih izbora i Albanci učiniti korake kako bi dijalog bio nastavljen.

SAD su uz Srbiju i žele jače partnerstvo sa Srbijom, rekao je senator Murphy.

Murphy je, nakon razgovora sa predsjednikom Vučićem, novinarima rekao i da se nada da će u tom smislu utjecati na predsjednika Donalda Trumpa, ali, kako je rekao, i na kolege da dođu u Srbiju, da vide i uvjere se u njen napredak.

“Najbolji način da unaprijedimo naše ekonomsko partnerstvo jeste da budemo sigurni da ćemo nastaviti put Srbije ka EU, a glavno sredstvo za to je dijalog”, rekao je Murphy.

Američki senator Ron Johnson izjavio je da i Beograd i Priština u postizanju sporazuma moraju nešto dati i nešto dobiti.

“SAD je prijatelj srpskog naroda i želimo da učinimo sve što možemo da podržimo dijalog i oba naroda u njihovim pregovorima. Vjerovatno sporazum neće biti zadovoljavajući ni za jednu stranu, ali kad dogovor bude postignut, potencijal i benefit obje nacije biće mnogo bolji”, rekao je Johnson.

On je rekao da je sa senatorom Murphyjem došao u region da bi pokazao američku podršku srpskom narodu, narodu na Kosovu i u regionu.

Klix.ba

Objava Vučić sa američkim senatorima: Beograd i Priština moraju jednako izgubiti i dati pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement