Connect with us

BiH

Wigemark će danas obići i Zvizdića: Šef Delegacije EU odlazi, a sporaz…

Avatar

Published

on

Wigemark će danas obići i Zvizdića: Šef Delegacije EU odlazi, a sporaz...

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas će u Sarajevu u oproštajnu posjetu primiti ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka, šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas će u Sarajevu u oproštajnu posjetu primiti ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka, šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH.

Ovaj susret dolazi nakon niza oproštajnih susreta koje je Wigemark posljednjih sedmica imao sa zvaničnicima u našoj zemlji.

Šef Delegacije EU uskoro napušta BiH i odlazi na novu funkciju, a kao njegovo posljednje djelo na bh. političkoj sceni ostat će upamćen sporazum lidera SDA Bakira Izetbegovića, SNSD-a Milorada Dodika i HDZ-a Dragana Čovića koji potpisan 5. augusta u Sarajevu, upravo u prisustvu i uz podršku Wigemarka.

No, prema svemu sudeći, 5. septembra taj sporazum će doživjeti potpuni krah ukoliko se za nekoliko dana ne dogode drastične promjene u stavovima bh. političkih oponenata.

Wigemark je nedavno kazao da ne treba dramiti previše, već da politički lideri treba da implementiraju sporazum koji su sami potpisali, a ako ima nesporazuma, treba ih rješavati kroz dogovor.

“Za BiH su važne i NATO i EU integracije, ali podnošenje Godišnjeg nacionalnog programa ne znači i članstvo u NATO u ovom trenutku”, rekao je prošle sedmice u Banjoj Luci.

No čini se da situacija svakodnevno postaje sve dramatičnija, dok Wigemark polako pakuje kofere. Austrijski diplomata Johann Sattler naslijedit će funkciju koju je do sada u našoj zemlji obnašao Šveđanin.

Klix.ba

Objava Wigemark će danas obići i Zvizdića: Šef Delegacije EU odlazi, a sporazum lidera propada pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement