Connect with us

BiH

WizzAir ukida linije za četiri destinacije sa aerodroma u Tuzli

Avatar

Published

on

WizzAir ukida linije za četiri destinacije sa aerodroma u Tuzli

Zimskim redom letenja, kompanija WizzAir planirala je ukinuti letove na četiri destinacije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. To će se već primjenjivati od kraja oktobra, a među najznačajinom destinacijom je let za Austriju odnosno Beč, javlja RTV Slon.

”WizzAir smatra da mu nije profitabilan i nažalost taj let za Beč će se ukinuti u toku zimskog perioda letanja što se tiče sezone 2019/2020”, kaže Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Letovi na relaciji Tuzla – Beč, Stokholm, Vaxjo i Baden Baden ponovo će biti uspostavljeni tek s početkom ljetnog reda letenja odnosno od proljeća 2020. godine.

”On će se vjerovatno vratiti u ljetnom redu letenja, početkom 2020. godine. Svake godine dođe do reduciranja sa 15-16 destinacija da se u toku zimskog reda letenja smanji na 11 do 12”, navodi Karasalihović.

Inače sa tuzlanskog aerodroma tokom cijele godine letovi se odvijaju na destinacije u Njemačkoj, Švicarskoj i Švedskoj. Kako navode u Upravi, ukidanje letova na četiri destinacije ne bi trebalo uticati na rad i poslovanje. Očekuju da će do kraja godine ispuniti svoj plan i dostići broj putnika od 620 hiljada.

”Za razliku od prošle godine gdje smo imali 585 hiljada putnika. To je neko povećanje od devet posto. Iskreno se nadam da ćemo ga i ispuniti. Također želim napomenuti da smo koncem prošle i početkom ove godine dobili konkurenciju što se tiče samih destinacija koji idu iz i prema BiH. Banjaluka je otvorena sa tri-četiri destancije, a Sarajevo sa jednom destinacijom”, ističe direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Kroz Međunarodni aerodrom Tuzla tokom prethodnih sedam mjeseci prošlo je oko 340 hiljada putnika, a samo u julu to je broj od oko 68 hiljada. U Upravi očekuju da će u narednim godinama dolaziti do povećanja broja putnika od tri do pet posto na godišnjem nivou, s čime bi svakako bili zadovoljni.

 

 

 

 

Objava WizzAir ukida linije za četiri destinacije sa aerodroma u Tuzli pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement