Connect with us

BiH

Za 10 dana rekonstruisano 436 metara kanalizacione mreže u ulici Košev…

Avatar

Published

on

Za 10 dana rekonstruisano 436 metara kanalizacione mreže u ulici Košev...

Radovi na rekonstrukciji separatne kanalizacione mreže u ulici Koševo su završeni. Ovim radovima obuhvaćena je dionica od ulice Sutjeska do raskršća sa ulicama Bolnička i Patriotske lige, a ukupna dužina trase je 436 metara, saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Radovi na rekonstrukciji separatne kanalizacione mreže u ulici Koševo su završeni. Ovim radovima obuhvaćena je dionica od ulice Sutjeska do raskršća sa ulicama Bolnička i Patriotske lige, a ukupna dužina trase je 436 metara, saopćeno je iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Izvršena je rekonstrukcija fekalnog kanala dužine 246 metara i kišnog kanala 206 metara. Uporedo sa iskopima i polaganjem cijevi, vršilo se prespajanje postojećih priključaka za objekte. Ovom rekonstrukcijom stare betonske cijevi su zamijenjene cijevima od centrifugalnog poliestera.

I pored toga što su radovi bili vrlo složeni i zahtjevni, uz prisustvo velikog broja instalacija i šahtova što je dodatno otežavalo izvođenje radova, radnici su ih priveli kraju i prije predviđenog roka. Naime, planirani rok završetka ovih radova bio je 20 dana od dana početka, međutim uloženim naporom i trudom radnika radovi su uspješno završeni za 10 dana što je duplo manje od predviđenog, navodi se u saopćenju.

Projekat izgradnje separatne kanalizacione mreže na ovom lokalitetu je od velike važnosti i značaja čime će se poboljšati kvalitet života građana.

S obzirom da su završeni radovi na kanalizacionoj mreži, u ponedjeljak je planiran početak radova na rekonstrukciji vodovodne mreže. U ulici Koševo, izvedeni su radovi na postavljanju privremenog voda i uvezivanju istog, te je izvršena dezinfekcija i ispiranje istih. Nakon analize vode novopoloženog cjevovoda rezultati su u skladu sa Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće te se može pristupiti radovima na rekonstrukciji cjevovoda. Na ovoj dionici planirana je rekonstrukcija oko 270 metara distributivnog cjevovoda profila DN 200 mm.

Rekonstrukcija vodovodne mreže ove ulice predviđena je u cilju smanjenja gubitaka u zoni vodosnabdijevanja Skenderija.

Investitor ovih radova je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS zajedno sa Općinom Centar, izvođač zemljanih radova je firma Grakop d.o.o a montažne radove izvodi KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o Sarajevo.

Klix.ba

Objava Za 10 dana rekonstruisano 436 metara kanalizacione mreže u ulici Koševo pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement