Connect with us

Jajce Online

Za bolje rezultate turizma u Hercegovini potrebna je i bolja struktura…

Avatar

Published

onNova turistička sezona u Hercegovini trebala bi bar ponoviti rezultate iz prošle godine. Važno je raditi na poboljšanju strukture gostiju, posebno kad statistike kojima raspolažu naši turtistički radnici ne daju precizne podatke o broju gostiju.

S prvim danima proljeća počnu i priče o novoj turističkoj sezoni. Hercegovački turistički radnici naporno su radili preko zime, a prvog čovjeka među njima predsjednika Turističke zajednice HNK Andriju Krešića zatekli smo na jednom od sajmova.
“Prema našim očekivanjima i najavama koje dobivamo, sezona koja predstoji trebala bi biti bar onoliko dobra koliko je bila prošla. Mi u Turističkoj zajednici svojim radom nastojimo da sezona bude što je moguće bolja. Obišli smo sve važne sajmove u Evropi, prezentirali turističku ponudu našeg kantona i uradili posao koji je na nama”, kaže Krešić.
Sezona je na neki način već počela, značajan broj gostiju je već u Mostaru, Neumu, kao naravno i u Međugorju. Razlikuje se struktura gostiju, od konferencijskog turizma na moru, do vjerskog u Međugorju.
“Podaci koje dobivamo govore da u Međugorju trenutno ima više gostiju nego je bilo prošle godine u ova doba, što opet nagovještava jednu dobru sezonu”, izjavio je.
Mnogi su nam prošle sezone govorili da su brojevi dolazaka rekordni, ali da je novca koji ostaje u kasama manje. Krešić kaže kako svi znamo da treba raditi na kvalitetu gostiju.
“Kvalitet gostiju zavisi mnogo i od nas koji se bavimo turističkom djelatnošću, kao i od samih gostiju. Činjenica je da je kod nas lošija struktura gostiju, da se ne troši mnogo, što se posebno vidi u Mostaru, gdje gost često ostane samo koji sat. Turističke radnike zadovoljila bi bar lagana promjena strukture gostiju. Da se vrijeme boravka produži, kako bi oni više trošili, a mi radili, zaradili i razvijali se”, kazao je predsjednik TZ HNK.

(klix)
Objava Za bolje rezultate turizma u Hercegovini potrebna je i bolja struktura gostiju pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement