Connect with us

BiH

Za mjesec dana skinuli i ukrali preko 30 šahtova u vrijednosti 5.000 K…

Jajce Online

Published

on

Za mjesec dana skinuli i ukrali preko 30 šahtova u vrijednosti 5.000 K...

BiH

Podignuta optužnica

M.Š. i M.S. optuženi su da su zajedno i po prethodnom dogovoru s još dvije osobe vršili krađu poklopaca slivnika s cesta u Brčkom i susjednim mjestima s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Tužiteljstvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv M.Š. i M.S. zbog osnovane sumnje da su početkom godine s javnih puteva u Distriktu vršili krađu dijelova komunalne opreme.

M.Š. i M.S. optuženi su da su zajedno i po prethodnom dogovoru s još dvije osobe vršili krađu poklopaca slivnika s cesta u Brčkom i susjednim mjestima s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Tereti ih se da su od sredine februara do sredine marta tekuće godine u više navrata oduzeli preko 30 poklopaca slivnika u vrijednosti od 5 000 maraka, priopćeno je iz Tužiteljstva Distrikta.

Optuženi su poklopce prodali poduzeću Feros Brčko ostvarivši sebi tako protupravnu imovinsku korist, dok su Javnom poduzeću Putevi Brčko učinili štetu u ukupnom iznosu od 4 707 maraka, navodi se optužnici.

Odmah nakon što su počinitelji otkriveni otvorena je istraga protiv više osoba, a okončana je podizanjem optužnice protiv M.Š. i M.S. za kazneno djelo krađe.

Optužnica protiv navedenog dvojca u fazi prethodnog saslušanja u cijelosti je potvrđena pred Osnovnim sudom Brčko distrikta, a za ovo kazneno djelo prijeti im novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

“Poduzimanje radnji kaznenog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svi se smatraju nevinim za kazneno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica”, stoji u saopćenju.

Autor: Fena

Fokus.ba

Objava Za mjesec dana skinuli i ukrali preko 30 šahtova u vrijednosti 5.000 KM pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement
The location could not be found.