Connect with us

BiH

Za mjesec dana u TK evdentirano više od 200 ilegalnih migranata

Avatar

Published

on

Za mjesec dana u TK evdentirano više od 200 ilegalnih migranata

Policija Tuzlanskog kantona evidentirala je 225 migranata u decembru prošle godine na prostoru ovog kantona, koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente ili potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.

Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je informaciju o situaciji u vezi sa migrantima za decembar prošle godine, u kojoj je navedeno da je na prostoru kantona evidentirano 69 migranata više nego u oktobru, kada je otkriveno 186.

Tokom decembra evidentirana su 83 migranta iz Avganistana, 58 iz Maroka, 27 iz Pakistana, 22 iz Eritreje, 15 iz Libije, devet iz Iraka, osam iz Alžira, dva iz Palestine i jedan migrant iz Tunisa, objavila je Vlada Tuzlanskog kantona.

U ovom periodu evidentirano je i 28 bezbjednosno interesantnih događaja u kojim su učestvovali migranti, dok su tri događaja evidentirana kao krivična djela, i to pokušaj ubistva, teška krađa i oštećenje tuđe stvari.

Prema informacijama Službe za poslove sa strancima – Terenski centar Tuzla, u novembru prošle godine, Centar je izrekao mjere i izdao rješenja o protjerivanju 10 migranta, koji su upućeni u privremeni prihvatni centar u Blažuju.

BHRT

The post Za mjesec dana u TK evdentirano više od 200 ilegalnih migranata appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement