Connect with us

BiH

Za proljetnu sjetvu obezbijeđeno devet i po miliona KM

Avatar

Published

on

Za proljetnu sjetvu obezbijeđeno devet i po miliona KM

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić na pres konferenciji najavio je da će Vlada FBiH sutra usvojiti rebalans budžeta, ali da sredstva za poljoprivredu nisu umanjena i da ostaju u iznosu u kojem su bila i planirana.

[embedded content]

Naša najveća aktivnost je podrška proljetnoj sjetvi. Vlada FBIH je za ovu namjenu izdvojila 9,5 miliona KM. Umjesto dvije hiljade poljoprivrednika koji su prošle godine koristili ova sredstva, sada će taj broj iznositi 17 hiljada, izjavio je resorni ministar.

Danas su krenule isplate za sve poljoprivrednike. Narednih dana će se vršiti nastavak isplata, tako da će sredstva imati na raspolaganju u vrijeme proljetne sjetve.

Poljoprivrednicima je stavljena na raspolaganje i povoljna kreditna linija za sve one koji žele poboljšati svoju proizvodnju,

FŠCZ je izmijenio naredbu, tako da poljoprivrednici u vrijeme sjetve neće imati ograničeno kretanje.

Rebalans budžeta biće usvojen na sutrašnjoj sjednici Vlade. U sektoru poljoprivrede će biti usvojen budžet onakav kakv je i bio, tako da će sredstva za poljoprivredu ostati netaknuta i nepromijenjena.

Kada je u pitanju mlijeko, sutra da se zatvore granice, naši građani ne bi bili zakinuti jer imamo dovoljno ovih proizvoda u domaćoj proizvodnji, istakao je Dedić.

Ministar se zahvalio svim poljoprivrednicima koji i u ovim uslovima naporno rade i ne zanemaruju svoju proljetnu sjetvu.

bhrt.ba

Objava Za proljetnu sjetvu obezbijeđeno devet i po miliona KM pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement