Connect with us

BiH

Za šest sati – 160 prekoračenja brzine u tunelu 1. mart

Jajce Online

Published

onDana 25.08.2017. godine, mobilni radarski sistem Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je za šest sati rada, na auto putu A-1, u tunelu 1. mart, evidentirao i zabilježio stotinu šezdeset prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.
Rekordnu brzinu, juče zabilježenu, je postigao nesavjesni vozač koji se svojim vozilom kretao u tunelu brzinom od 150 km/h. Počinioci naznačenih prekršaja će biti sankcionisani od strane policijskih službenika, navodi se u saopćenju MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će nastaviti sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te sprovoditi pojačane akcije, u kojim će se sankcionisati svi nesavjesni vozači i drugi učesnici u saobraćaju, zbog kršenja saobraćajnih propisa, navodi se u dopisu medijima.
Sutra, 28. augusta na području svih policijskih stanica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, bit će sprovedena pojačana akcija sa posebnim akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i dokumentovanja svih slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, navodi se u saopštenju.

Kako je najavljeno, u okviru ove akcije, poduzimat će se i aktivnosti na kontroli poštivanja obaveza vozača prema pješacima, a posebne mjere će biti poduzimane u svim gradovima i na ulicama u blizini škola, uzimajući u obzir početak školske godine i veće prisustvo djece na ulicama i pješačkim prijelazima.
Tokom ovih aktivnosti, bit će pojačano prisustvo policijskih patrola na gradskim ulicama, kako bi se svim pješacima, a naročito đacima, pružila maksimalna sigurnost.
Iz MUP-a ZDK upozoravaju sve vozače da se pridržavaju ograničanja brzine kretanja vozila, te naglašavamo da će svi slučajevi prekoračenja brzine i nepoštivanja saobraćajnih propisa biti zadokumentovani i sankcionisani.
 
 
(N1)


The post Za šest sati – 160 prekoračenja brzine u tunelu 1. mart appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement Enter ad code here
Vedro
Danas 03/210%
Vedro
Vedro
Sutra 03/220%
Vedro
Vedro
Subota 03/2310%
Vedro
Vedro
Nedjelja 03/2410%
Vedro
Vedro
Ponedjeljak 03/2520%
Vedro