Connect with us

Jajce

Zaglavio se kamion u tunelu kod Jajca, ogromne gužve u oba smjera

Avatar

Published

on

U tunelu kod Jajca zaglavio se kamion, što je izazvalo velike gužve, piše Avaz.

Stvorile su se velike kolone u oba smjera.

Gužve kod Jajca - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja u oba smjera. Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Gradina duga su čekanja na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Donji Vakuf – Jajce – Crna Rijeka (tunel Skela, Zdaljevac), Ključ – Bosanski Petrovac (Lanište), Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica), Doljani – Metković (između graničnih prijelaza) i Sarajevo – Trnovo (u mjestu Krupac).

Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale sitnije odrone, te na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement