7.7 C
Jajce
Srijeda, 21 veljače, 2024
BiH

Zagrljaji i suze na ispraćaju oca u Njemačku

Bugojanaca Tahir Ugarak jučer se na autobusnoj stanici Bugojno pozdravio i izljubio sa djecom i suprugom te se, poput hiljada građane Bosne i Hercegovine, trbuhom za krugom uputio u Njemačku.

Portal Bugojno Danas objavio je fotografiju Ugarkovog emotivnog rastanka sa sinovima, koja je mnoge rastužila, ali i potaknula rasprave o odgovornosti države i vlasti zbog činjenice da mladi građani naše zemlje, oni najproduktivniji, oni u najboljim godinama, odlaze iz zemlje u potrazi za boljim životom.

“Naš sugrađanin Tahir Ugarak se upravo pozdravio sa djecom i ženom. Nažalost i njega su ovaj grad i država otjerali za Njemačku da obezbijedi egzistenciju svojoj porodici. Jako tužna slika. Sretno!”, prenio je bugojanski portal na svome Facebooku profilu.

Fotografiju je ranije prenio i sam Ugarak, dodajući kako “slika sve govori”.

Dio posjetitelja lokalnog portala je poželio sreću Ugarku, pozdravljajući njegovu odluku da “bježi odavde”, dok su neki poručili kako ne trebaju biti tužni jer će Tahir uskoro stvoriti uvjete da sa sobom, u bolji život, povede i suprugu i djecu.

Mnogi je onih koji su naveli da su njihovi supružnici ili članovi porodice već otišli u Njemačku, Sloveniju, Austriju i druge zemlje, a javio se i dio Bugojanaca koji su već odavno “preko grane”.

Vele, težak je početak, ali naši ljudi se uglavnom dobro snalaze u uređenim sistemima, prenosi Radiosarajevo.ba.

The post Zagrljaji i suze na ispraćaju oca u Njemačku appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

SBK ide u zatvaranje: Krizni štab donosi odluku o zabrani kretanja

Jajce Online

Dedić: Unaprijediti lovstvo za 37.000 lovaca u FBiH

Jajce Online

Na današnji dan umro je Mak Dizdar: Pjesnik koji je Bosnu definirao stećcima

Jajce Online