Connect with us

BiH

Zahtjev CIK-u da se ponove izbori u Doboju

Avatar

Published

on

Zahtjev CIK-u da se ponove izbori u Doboju

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić smatra da Centralna izborna komisija (CIK) BiH zbog, kako navodi, uočenih izbornih neregularnosti, treba da ponovi izbore u Doboju.

“U Doboju imamo situaciju da našim političkim predstavnicima, odnosno posmatračima, nije dozvoljeno da učestvuju u izbornom procesu i time je onemogućena regularnost izbornog procesa i sam tok izbora”, rekao je Nešić u Doboju na konferenciji za novinare koju su organizovali predstavnici dobojskih gradskih odbora PDP-a, SDS-a, DNS-a i Narodnog pokreta “Banjaluka zove”.

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa Igor Crnadak naveo je da u dosadašnjoj izbornoj praksi nije zabilježeno da na desetinama biračkih mjesta pojedini kandidati osvajaju sto odsto glasova.

On je pozvao CIK da izbore u Doboju ponovi.

Član Glavnog odbora SDS-a Zoran Vidić smatra da lokalni izbori u Doboju nisu, kako kaže, odraz volje građana.

Predstavnik Narodnog pokreta “Banjaluka zove” – Doboj Miroslav Borojević mišljenja je da se zbog, kako kaže, izbornih mahinacija u cijeli proces moraju uključiti istražni i pravosudni organi.

CIK BiH je na sastanku održanom u četvrtak, 19.novembra, usvojila zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u izbornoj jedinici Doboj.

Predstavnici dobojskih odbora PDP-a, DNS-a, SDS-a, Narodnog pokreta “Banjaluka zove” i SP-a u utorak, 17. novembra su, zbog, kako navode, uočenih izbornih nepravilnosti, potpisali zajednički zahtjev o ponavljanju lokalnih izbora u ovom gradu, koji su dostavljeni CIK-u.

bhrt.ba

Objava Zahtjev CIK-u da se ponove izbori u Doboju pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement