Connect with us

Jajce

Zajednička realizacija projekta jajačkih osnovnih škola

Avatar

Published

on

PŠ Kuprešani posjetili su predstavnici OŠ “Berta Kučera” Jajce i OŠ “13. rujan” Jajce koji zajedno realizuju projekat u saradnji sa Centrom za mirovno obrazovanje iz Sarajeva, a čije su koordinatorice nastavnica islamske vjeronauke Almira Hadžić i časna sestra Iva Klarić.
Predstavnike projekta ugostili su, pored nastavnog osoblja škole, i direktor Sakib Emušić, te pedagogica Amela Kahrić i upoznali ih sa specifičnostima odgojno-obrazovnog procesa škole u Kuprešanima.

Kako su nam navele koordinatorice projekta, svaki mjesec obrađuju nove teme, a tema posljednjeg modula bila je “Rodna ravnopravnost i socijalna pravda kao savremeni izazovi dijaloga religija i kultura”. U okviru ove teme sprovedena je akcija devetih razreda pod nazivom “Slatkiš/dar za prijateljicu/prijatelja” koju su dijelom realizovali i posjetom našoj

Područnoj školi Kuprešani koju pohađaju najvećim dijelom učenici romske populacije.
Učesnici projekta, prije svega učenici devetih razreda pomenutih škola, su se malo družili s našim učenicima, uručili im poklone, te sa stručnim saradnicima naše škole razgovarali o školovanju i svakodnevnim problemima s kojima se susreću učenici ove populacije.

Također, posjetili su i porodicu Čahut, koja broji 9 članova i koja važi za jednu od socijalno najugroženijih porodica na području naše općine i uručili im prigodne poklone s prehrambenim artiklima i higijenskim potrepštinama.

U posjeti su sudjelovali, uz sudionike projekta, i direktorica OŠ “13. rujan” Iva Ladan, te zamjenik direktora OŠ “Berta Kučera” Sabahudin Hajder.

 

 

(OŠ Kuršičica Jajce)

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement