Connect with us

Jajce

Zajednički projekti Misije OSCE u BiH i Općine Jajce

Avatar

Published

on

Oslikavanje murala na temu „25 godina mira u BiH“, snimanje filma o zaštiti životne sredine s ciljem osvještavanja stanovništva i uklanjanja divljih deponija i edukacija među školskom djecom o važnosti recikliranja otpada, projekti su koje će zajedno u narednom periodu realizovati Misija OSCE-a i Općina Jajce.

O ovome su jučer s načelnikom općine Jajce Edinom Hozanom razgovarali predstavnici Misije OSCE-a Ureda u Travniku: Will Richard šef Ureda i Mladen Marjanac službenik za demokratski razvoj. Sastanku je prisustvovao, u ime nevladinog sektora, Velid Hrnjić predsjednik Planinarskog društva „Ćusine“.

Općina Jajce uskoro će raspisati Javni konkurs za idejno rješenje za izgled murala koji treba izraditi do kraja decembra kada će isti biti ozvaničeni u sedam općina koje učestvuju u projektu. Snimanje edukativnog filma o zaštiti životne sredine kreće već naredne sedmice, a Općina Jajce učestvovaće, zajedno sa Misijom OSCE-a, u nabavci prigodnih korpi za PET ambalažu koje će biti postavljene u dvorišta svih škola na području Jajca.

Skupljanjem PET ambalaže učenici će ostvariti i novčani prihod koji će omogućiti realizaciju projekata u njihovoj školi.

 

 

(Opcina jajce)

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement