Connect with us

BiH

Zapaljen automobil u Jajcu

Avatar

Published

on

Zapaljen automobil u Jajcu

Tokom protekla tri dana na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 29.02.2020.godine oko 18,55 sati u ulici Alekse Šantića, općina Kiseljak, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, izvršili su kontrolu i pregled osobe D.B. rođen 1990.godine iz Kiseljaka. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana oko 19,15 sati u mjestu Han Ivica, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu osobe M.S. rođen 1989.godine iz Hadžića. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Dana 29.02.2020.godine oko 07,45 sati u PS Jajce prijavljeno je da je tokom noći 28/29.02.2020. godine u mjestu Seoci, općina Jajce, od strane nepoznate osobe ili više njih, zapaljeno putničko motorno vozilo marke Fiat Panda, vlasništvo B.L. iz Jajca.

Službenici policije u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom izvršili su uviđajne radnje, te poduzimaju i druge aktivnosti na utvrđivanju činjeničnog stanja i okolnosti pod kojima je došlo do navedenog događaja.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 11 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 18 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobile teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 512 prekršajnih naloga, od kojih je 82 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 44 vozača, od kojih je 11 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

Objava Zapaljen automobil u Jajcu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement