Connect with us

BiH

Zašto Aleševićev film “Potkivanje” nije prikazan na SFF-u?

Avatar

Published

on

Zašto Aleševićev film “Potkivanje” nije prikazan na SFF-u?

BiH

“snimljeno po istinitoj priči”

Od svojih kolega profesionalaca, netalentovanih, a pohlepnih “autora i producenata”, hrabri naturščik Nermin Alešević se izdvaja po još nečemu; on je filmom “Potkivanje” spašavao državnu imovinu svojim parama, dok ovdašnji režiseri i drugi filmski “umjetnici” kršeći javne novce na svoje jadne, kompromiserske, nikom potrebne “uratke”, zapravo održavaju na životu jedan odvratni, korumpirani, lažljivi, nenarodni režim!

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, koji je svojim tajno snimljenim videom, radnog naslova “Potkivanje” najjasnijim dokazom i svjedočanstvom “transparentnog” mita i bestidne korupcije, podigao na noge cijelu Bosnu i Hercegovinu, ovih dana je boravio u Sarajevu, posjetivši i Sarajevo film festival, piše Slobodna Bosna.

Na svom Twitter nalogu Alešević je napisao:

“Uzeo sam sebi za pravo i sam se slikao na SFF-u, iako me nisu pozvali, a snimio sam tako dobar i realan film o radu pravosuđa”.

U više ozbiljnom, nego šaljivom tonu Alešević je napisao da je njegov video-uradak “Potkivanje” “snimljen na istinitoj priči u BiH”.

Alešević se pohvalio kako je svojim dokumentarnim filmom “uspio sačuvati državni objekat vrijednosti 4 miliona maraka”.

Nermin Alešević nije ništa izmislio, ni pretjerao, jer njegov dugogodišnji pravosudni entuzijazam i javna bitka tokom kojih je gubio novac, vrijeme, živce i zdravlje da bi raskrinkao kriminalne radnje dvojice uglednih političara i miljenika vlasti (i šetača festivalskim “crvenim tepisima”), jedinstven je primjer filmske i medijske borbe pojedinca protiv korumpiranog režima, pravosuđa, medija, finansijskih institucija.

U vrlo oskudnoj, praktički nikakvoj konkurenciji domaćih filmova ove godine, film “Potkivanje” je po svojim društvenim reperkusijama i političkom utjecaju na javnost nesumnjivi video-audio događaj godine u Bosni i Hercegovini. Od svojih kolega profesionalaca, netalentovanih, a pohlepnih “autora i producenata”, hrabri naturščik Nermin Alešević se izdvaja po još nečemu; on je filmom “Potkivanje” spašavao državnu imovinu svojim parama, dok ovdašnji režiseri i drugi filmski “umjetnici” kršeći javne novce na svoje jadne, kompromiserske, nikom potrebne “uratke”, zapravo održavaju na životu jedan odvratni, korumpirani, lažljivi, nenarodni režim!

[embedded content]

Autor: Slobodna Bosna

Fokus.ba

Objava Zašto Aleševićev film “Potkivanje” nije prikazan na SFF-u? pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement