Connect with us

BiH

Zašto zastupnik u Srednjobosanskom kantonu vrijedi duplo više od zdravstvenih radnika, prosvjete i profesora !?

Avatar

Published

on

Zašto zastupnik u Srednjobosanskom kantonu  vrijedi duplo više od zdravstvenih radnika, prosvjete i profesora !?

Kako je u Srednjobosanskom kantonu pred najavu smanjenja plaće i neisplatu iste za 3 mjesec došlo do ogromnih razmimoilaženja Sindikata i Vlade Kantona u mnogim mailovima uglavnom razočaranih ljudi koji nisu dobili svoju zasluženu plaću za 3 mjesec, a radi se prije svega o policijskim i prosvjetnim radnicima portal centralna dobio je i jedan zanimljiv izračun kada je u pitanju budžet SBK –a koji prenosimo:

Kada su već odlučili smanjivati i neisplatiti plaću policiji, prosvjeti i zdravstvenim radnicima i najavili da će zastupnicima umanjiti paušale, nas zanima sljedeće. Planirani budžet kaže da će se ove godine pod stavkom  Skupština SBK –a  i izabrani dužnosnici zakonodavne vlasti  u našem Kantonu isplatiti 3.243.400,00 KM što je u odnosu na 2018. , više za cc 850.000,00 KM.

Ako znamo da je njih koji odlučuju izabrano 30, a oni nas godišnje trebaju koštati 1.449.400 KM onda u prosjeku jedan zastupnik poreznog obveznika košta godišnje 48.313,00 KM ili mjesečno 4026 KM. O komisijama i dodatnim primanjima ne možemo zaključiti što sve pripada istima.

Ono što se može vrlo lako zaključiti kada se pogleda tabela škola i zna se plaća policije, prosvjetnih radnika i zdravstvenih radnika je činjenica da ZASTUPNICI koštaju porezne obveznike više nego duplo u odnosu na ljude koji su iznijeli ovaj teret, a upravo tim ljudima se najavljuje smanjenje plaća bez da se i pomisli da se zastupnike stavi u istu ravan kao i ostalih 6000 korisnika od kojih danas živi vjerovatno 15000 ljudi.

Ukoliko je i došlo do pogrešne procjene koju su naši čitatelji uradili u očekivanju plaće, sve što je potebno može se analizirati na stranici Vlade kantona SBK –a  na sljedećem linku.

 

 

(Bug.ba/centralna.ba)

Objava Zašto zastupnik u Srednjobosanskom kantonu vrijedi duplo više od zdravstvenih radnika, prosvjete i profesora !? pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement