Connect with us

Jajce

ZAUSTAVITI SEGREGACIJU I SRAMOTNO PONAŠANJE MINISTRA BOJANA DOMIĆA

Avatar

Published

onU povodu posjete ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB Bojana Domića općini Jajce pismo reakcije na ovu posjetu uputilo je i Udruženje Jajčana „Kraljevski grad“ u kojem piše:
Poštovani premijeru i ministri u Vladi Srednjobosanskog kantona,
vjerujemo da ste i Vi, kao i velika većina građana općine Jajce i javnost, negativno iznenađeni i zaprepašteni ponašanjem ministra u Vladi koju vodite i u kojoj radite, gospodina Bojana Domića.
Prije nekoliko dana gospodin Domić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, naime, boravio je u službenoj posjeti općini Jajce. I tom prilikom, kao u najmračnijim vremenima segregacije, sreo se i na radnim sastancima razgovarao s predstavnicima jednog naroda, direktorima obrazovnih i drugih institucija pripadnicima jednog naroda i političkim funkcionerima koji predstavljaju jedan narod – hrvatski.
Gospodin Domić na najbrutalniji način zloupotrijebio je svoju funkciju i obavio, očito, privatnu posjetu svojim stranačkim kolegama u Jajcu koristeći resurse Kantona i svih građana, a pod krinkom službene posjete.
Ovim postupkom, sastajući se samo s članovima HDZ-a u Jajcu, ministar Domić i njegovi domaćini pokazali su koliko im je stalo do države BiH, njenih institucija i organa, zajedničkog života, budućnosti te u konačnici i djece koja pohađaju škole čije je direktore ministar ignorirao.
Poštovani premijeru, ministri u Vladi Srednjobosanskog kantona,
ovaj očit čin segregacije, sa svim oblicima i sastavnim dijelovima nečega što se zove fašizam, da se ignoriraju svi građani koji nisu Hrvati, da se ignorira prvi čovjek općine gospodin Edin Hozan i direktori škola i javnih ustanova koji nisu kadrovi HDZ, zahtjeva svaku osudu, ali i zakonsku obavezu Vašeg djelovanja u pravcu pokretanja smjene i sankcioniranja ministra Domića.
Pozivamo Vas da u interesu građana kao i očuvanja dostojanstva Vas kao premijera, načelnika općine Jajce te direktora ustanova koji su svjesno i krajnje drsko ignorirani, što prije poduzmete sve zakonske mjere i sankcionirate ministra Domića.
Apeliramo na Vladu i Skupštinu Srednjobosanskog kantona da u što kraćem roku sazovu hitne sjednice, zauzmu stav i očituju se na skandalozno ponašanje ministra Bojana Domića.
 
Udruženje Jajčana „Kraljevski grad“
Predsjednik: Seđad Muhić
Predsjednik Skupštine: Muamer Hadžić
 
Jajce-onlineFeed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement