Connect with us

BiH

Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS brinut će o zdravlju posjetitelja S…

Avatar

Published

on

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS vršit će, i ove godine, medicinsko osiguranje Sarajevo Film festivala (SFF).

Ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS vršit će, i ove godine, medicinsko osiguranje Sarajevo Film festivala (SFF).

Direktor Zavoda Adem Zalihić naglasio je da će kompletne medicinske ekipa tog zavoda biti prisutne na svim lokacijama gdje će biti realizirani sadržaji SFF-a poput Narodnog pozorišta, bašte kina Metalac, Kulturno sportskog centra Safet Zajko, Doma mladih Skenderija….

“Poučeni ranijim iskustvom očekujemo sporadične, akutne poremećaje zdravstvenog stanja prisutnih, na to smo u potpunosti spremni odgovoriti”, rekao Zalihić.

S obzirom da se iza vikenda očekuje porast temperatura i novi val vrućina, posjetiocima se savjetuje da obuku prozračnu odjeću od prirodnih materijala, zaštite glavu i konzumiraju dovoljno tekućine.

Sarajevo Film Festivala bit će održan od 16. do 23. augusta na više lokacija u gradu, pod pokroviteljstvom UNESCO-a. Ukupno će biti prikazano 270 filmova u 18 programa iz 56 država. U konkurenciji za nagrade ‘Srce Sarajeva’ su 53 filma, a program će večeras otvoriti film ‘Sin’ bh. redateljice Ines Tanović. Ispred Narodnog pozorišta postavljen je novi crveni tepih, spoj tradicije i savremenog.

Klix.ba

Objava Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS brinut će o zdravlju posjetitelja SFF-a pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement