14.4 C
Jajce
Utorak, 30 svibnja, 2023
Jajce Kultura

ZAVRŠENE SU XVI „PLIVSKE OMAHE“

Dana 10.05.2023. godine, koncertom duhovne pjesme, stavljena je zavjesa na ovogodišnji 16. Festival duhovne poezije i muzike „Plivske omahe“ – bosanskohercegovačko višeglasje.
Nastupi Zbora Frame, Omaladinskog hora Medžlisa IZ Jajce, Zbora HKD Napredak Jajce „Nikola Šop“ i Hora Elči Ibrahim-pašine medrese uljepšali su veče i razgalili duše prisutnih.
Smjenjivale su se duhovne pjesme, a na kraju se prisutnima obratio direktor Doma kulture Jajce Fikret Čančar, koji je i službeno zatvorio ovogodišnji Festival. Zahvalio se načelniku Općine Edinu Hozanu, predsjedavajućem OV Josipu Topiću, Ministarstvu obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK na finansijskoj podršci, a gvardijanu Franjevačkog samostana, glavnom imamu MIZ, parohu Pravoslavne crkve, Evangelističkoj crkvi, vjeroučiteljicama osnovnih škola, HKD Napredak, BZK Preporod, kao i svim kulturnim društvima iz Jajca koji su dali svoj doprinos kako u organizaciji tako i u realizaciji ovogodišnjih Omaha.
Sadržaji su bili zanimljivi, dvije izložbe, tematski dani posvećeni duhovnosti i kulturnim društvima, posjete duhovnim središtima, sviralo se, igralo i pjevalo, ali ponajvažnije, družilo i promovisao zjadnički život svih naroda u našoj zemlji. Ostaje želja da Omahe traju i napreduju.

Povezane vijesti

Odličan rezultat naših karataša na 18. prvenstvu Federacije BiH

Glavni Urednik

Izetbegović u Jajcu: Garantiramo ekonomsku eksploziju

Glavni Urednik

Nagradu Zlatni medvjed na ovogodišnjem Berlinaleu dobio film “Bad Luck…

Jajce Online