Connect with us

Jajce Online

Zbog propusta Skijaškog saveza BiH odgođen Evropa kup

Avatar

Published

onOlimpijski centar “Jahorina” saopštio je da je kandidatura ovog centra za organizaciju Evropa kupa u alpskom skijanju odgođena za godinu zbog propusta Skijaškog saveza BiH.
U saopštenju se navodi da je razlog odgađanja ovog veoma bitnog takmičenja kako za Jahorinu, tako i za cijelu BiH, propust u mjerenju vremena tokom Evropskog olimpijskog festivala za mlade, što je bila odgovornost Skijaškog saveza BiH.
Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić je, nakon sastanaka u Cavtatu, u okviru FIS konferencije sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije i tehničkim delegatima, rekao da je neprijatno iznenađen i razočaran ovom informacijom.
– Smatram da, zbog odgovornosti Skijaškog saveza BiH, u ovom slučaju zaista gubimo mnogo – rekao je Ljevnaić i podsjetio da Olimpijski centar svakodnevno ulaže napore da se Jahorina predstavi na najbolji mogući način, te da je nakon završetka EJOF dobio najviše ocjene za pripremu borilišta.
On je dodao da izražava žaljenje zbog slabe obaviještenosti i loše saradnje sa Savezom BiH u vezi sa dešavanjima na Jahorini.
– Mi ćemo nastaviti da se borimo da predstavljamo Jahorinu na najbolji mogući način, da bismo opravdali povjerenje i investicije koje je Vlada Republike Srpske, uz pomoć (srpskog člana Predsjedništva BiH) Milorada Dodika, omogućila za ovu planinu – rekao je Ljevnaić.
Ljevnaić je sa predstavnicima menadžmenta Olimpijskog centra “Jahorina” posjetio FIS konferenciju koja se od 28. maja do 1. juna održava u Cavtatu u Hrvatskoj.
Cilj ove posjete je, kako se navodi, održavanje pozitivnog kontinuiteta učešća Olimpijskog centra “Jahorina” na FIS konferencijama, predstavljanje Jahorine u najboljem svjetlu, ali i lobiranje da se Evropa kup na Jahorini uvrsti u kalendar već sljedeće godine.
 
 
(srpska info)
Objava Zbog propusta Skijaškog saveza BiH odgođen Evropa kup pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement