Connect with us

BiH

Zbog sniježnih padavina obustavljen saobraćaj na nekim magistralnim pu…

Avatar

Published

on

Zbog sniježnih padavina obustavljen saobraćaj na nekim magistralnim pu...

BiH

stanje na putevima

FOTO: Bh. truck

Zbog sniježnih padavina za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići ), Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen)

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na magistralnim putevima Kupres-Šuica,Glamoč-Mlinište i Sokolac-Han Pijesak (Luburić Polje), a na magistralnom putu Mokro-Sokolac za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog popriječenih teretnih vozila otežano se saobraća na magistralnim putevima Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo) i Olovo-Kladanj (Karaula).

Na magistralnom putu Sarajevo-Konjic preko prijevoja Ivan-sedlo, zbog čišćenj, trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, a na magistralnom putu Stupari-Kladanj-prijevoj Karaula iz istog razloga saobraćaj je obustavljen za sva teretna vozila.

Zbog sniježnih padavina za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići ), Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen).

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa se vozači na ovim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju. Upozorava se i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po mokrom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da prije polaska na putovanje provjere informacije o stanju na cestama (putem telefona 1282, na web stranici i mobilnoj aplikaciji), kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Fokus.ba

Objava Zbog sniježnih padavina obustavljen saobraćaj na nekim magistralnim putevima pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement