17.3 C
Jajce
Subota, 23 rujna, 2023
Svijet

Zelenski: Rusija je odbila primirje za Uskrs

Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine, obratio se javnosti kasno navečer putem društvenih mreža.

“Nažalost, Rusija je odbila prijedlog o uspostavljanju vaskrsnog primirja. Ovo vrlo dobro pokazuje kako se vođe ove države zapravo odnose prema kršćanskoj vjeri i jednom od najradosnijih i najvažnijih blagdana. Ali mi čuvamo nadu. Nadu za mir, nadu da će život pobijediti smrt”, napisao je Zelenski u opisu snimke.

“Ukrajinci, Ukrajinke, naši branitelji. Danas je važan dan za Ukrajinu, za našu vanjsku politiku. Premijeri Španjolske i Danske, dviju zemalja koje konstantno podupiru Ukrajinu, došli su u Kijev”, prepričavao je Zelenski. “Hvala im”, dodao je.

Onda je opet ponovio da poziva sve europske države da postrože sankcije Rusiji.

Visoki ukrajinski obrambeni dužnosnik upozorio je da se vojska te zemlje suočava s “vrlo teškom bitkom” protiv veće i bolje opremljene ruske vojske, prenosi agencija Interfax.

Agencija također citira zamjenicu ministra obrane Hannu Malja koja je rekla da je “trebalo vremena za kupnju i organiziranje isporuke oružja” te dodala da Ukrajina “mora biti strpljiva”.

Smatra se da je rat u Ukrajini u novoj fazi, s ruskim postrojbama koje su uglavnom napustile kampanju u regiji Kijev i krenule prema istoku. Općenito se izvještava da je ofenziva već započela u regiji Donbas.

Povezane vijesti

Danas je Cvjetnica, početak Velikog tjedna. Ovo su šest stvari koje je dobro znati o Cvjetnici

Glavni Urednik

Danas je 24. obljetnica NATO-ve akcije protiv Srpske agresija na Kosovo

Glavni Urednik

Nesvakidašnji prizor prestravio je građane turskog grada: Istanbul progutao mrkli mrak, dan se u par minuta pretvorio u noć

Glavni Urednik