Connect with us

BiH

“Želim pomoći čovjeku kojem je ljudskost važnija od nacije”

Avatar

Published

onČedomir Jovanović, srbijanski političar i odnedavni savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, u intervjuu za Blic govorio je o aktuelnim temama u Srbiji, ali i o saradnji sa Komšićem.
Ne sumnja u dobru namjeru njemačkih i francuskih lidera oko rješavanja Kosova, ali sumnja u sposobnost svih na ovim prostorima da prilike iskoristimo. Ocjenjuje da su aktuelni protesti opozicije samo imitacija i falsifikat i po prvi put za neki list nagovještava da razmišlja da se povuče sa mjesta šefa LDP i iz politike, i da umjesto nosioca izborne liste bude – korisnik porodiljskog.
Vjerujem da je, kada je reč o Kosovu, Vučić najusamljeniji čovjek na svijetu. I vjerujem da smo mi za to krivi, jer su nam važnije naše glupe razmirice od potrage za rješenjem, kazao je lider LDP Čedomir Jovanović.
Savjetnik ste člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića. Šta ste mu prvo savjetovali, glasilo je pitanje, a Jovanović je na to odgovorio:
– Ne precjenjujem ni svoj uticaj ni svoje savjete. Ušao sam u to da bih pomogao čoveku kojem je važnija ljudskost od nacije i koji hoće Bosnu građana, a ne plemena. Ako uspijem da mu pomognem da bar dio tog sna ostvari, bar ću malo mirnije da spavam.
 
 
(Fokus.ba)
Objava “Želim pomoći čovjeku kojem je ljudskost važnija od nacije” pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement