Connect with us

BiH

Žena slovenskog diplomata umrla nakon cijepljenja, pokrenuta istraga

Avatar

Published

on

Žena slovenskog diplomata umrla nakon cijepljenja, pokrenuta istraga

Žena “mlađa od 40 godina” bila je prije desetak dana cijepljena cjepivom protiv covida-19 proizvođača Johnson & Johnson, koje se daje u jednoj dozi, a prve je teškoće osjetila nakon nekoliko dana.

Kako prenosi Slovenska televizija, najprije se pojavila glavobolja i imala je otečenu nogu, a na pregledu kod liječnika joj je dijagnosticirana duboka venska tromboza i određena terapija, ali je nakon toga u noćnim satima dobila moždani udar i nakon nekoliko dana provedenih u kritičnom stanju umrla u bolnici.

Slučaj se istražuje
Nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) pokrenuo je postupak da se utvrdi jesu li komplikacije i kasnija smrt uzročno povezani s cijepljenjem, odnosno mogućim negativnim nuspojavama cjepiva. To sada istražuje stručno povjerenstvo pri ministarstvu zdravstva, u kojemu ističu da će za prosudbu slučaja biti važne sve informacije koje će dobiti od belgijskih zdravstvenih vlasti.

Cjepivo Johnson & Johnson je, jednako kao i ono proizvođača AstraZenece, vektorsko cjepivo, a utvrđeno je da u izuzetno rijetkim slučajevima mogu izazvati stvaranje krvnih ugrušaka.
To je potvrdila i Europska agencija za lijekove (EMA), koja takve slučajeve i dalje prati.

EMA je prije mjesec dana objavila da je omjer koristi i rizika cjepiva proizvođača Johnson & Johnson i dalje pozitivan premda postoji moguća povezanost s vrlo rijetkim slučajevima neuobičajenih krvnih ugrušaka praćenih niskim brojem krvnih pločica nakon cijepljenja.

Izvor: haber.ba

The post Žena slovenskog diplomata umrla nakon cijepljenja, pokrenuta istraga appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement