Connect with us

BiH

Zeničani zaraženi koronavirusom u stabilnom stanju, muškarac iz Tešnja…

Avatar

Published

on

Zeničani zaraženi koronavirusom u stabilnom stanju, muškarac iz Tešnja...

Pacijenti iz Zenice koji su smješteni u izolaciju stabilnog su zdravstvenog stanja, potvrđeno je za Klix.ba.

Naime, 51-godišnja Zeničanka koja je prva primljena u izolatorij zeničkog stacionara i kod koje je ustanovljeno prisustvo koronavirusa, prvo u Federaciji BiH, trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja bez izražene kliničke slike i simptoma.

Situacija je nepromijenjena i s njenim članovima porodice koji su također u izolaciji, a koji od početka nisu imali izražene simptome. Radi se o 19-godišnjoj djevojci i 26-godišnjem muškarcu.

U izolatorij zeničkog stacionara danas će biti prevezen i muškarac iz Tešnja koji je doputovao iz Italije, a kod kojeg je jučer ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus.

Ministar Jupić je kazao da muškarac ima blage simptome.

“Infekcija koronavirusom potvrđena je kod 49-godišnjeg muškarca iz Tešnja, koji je 5. marta doputovao iz Italije. Osoba je bila u kućnoj izolaciji, a potom i pod zdravstvenim nadzorom. U skladu sa epidemiološkim protokolom, nakon pojave blagih simptoma bolesti uzeti su brisevi koji su poslani na laboratorijsku analizu, gdje je, kako se očekivalo, potvrđena infekcija virusom Covid-19”, kazali su iz Kriznog štaba ZDK.

Klix.ba

Objava Zeničani zaraženi koronavirusom u stabilnom stanju, muškarac iz Tešnja ima blage simptome pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement