Connect with us

BiH

Zenički nastavnik Mersudin Hadžić inicirao otvaranje laboratorije za f…

Avatar

Published

on

Zenički nastavnik Mersudin Hadžić inicirao otvaranje laboratorije za f...

BiH

oprema je stara, ali…

Kolegama je na ovom uspjehu čestitao i predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja ZDK-a Đevad Hadžić

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Udruženje za promociju fizike, informatike i tehnologije grada Zenice otvorilo je u suterenu Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić“ laboratoriju za fiziku, koja će biti na usluzi svim đacima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola iz tog grada, ali i Zeničko-dobojskog kantona.

Direktor te škole Esad Ćorović istakao je kako su oni pružili podršku otvaranju laboratorije, ali da ipak glavna zasluga pripada nastavniku fizike u toj školi i predsjedniku Udruženja Mersudinu Hadžiću, koji je godinu dana sa svojim kolegama “malterisao, krečio i farbao prostor“.

Nastavnik likovnog odgoja Fikret Buza iscrtao je na zidovima 60 kvadratnih metara velike laboratorije, ilustracije s likovima svjetski poznatih ličnosti iz oblasti fizike i tehnike.

-Ne treba se stidjeti kazati da smo našu laboratoriju opremili zastarjelom i dotrajalom opremom, koja je iz prošlog sistema, ali koja je izuzeta na revers iz svih škola u našem gradu. Naša je ideja da se ova laboratorija opremi sa što savremenijom opremom, a želimo i da educiramo kadar, koji bi bio spreman da to znanje i prenese učenicima – kaže Hadžić.

Dodaje također kako je jedan od ciljeva da se učenici oslobode i straha od fizike i informatike. Žele da napokon svi učenici dožive mogućnost da tokom svog školovanja rade eksperimente iz fizike, informatike i tehnike.

-Da bismo adekvatno opremili laboratoriju, aplicirat ćemo na sve međunarodne pozive, ali ne sumnjamo da će i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK dati svoj dopinos. Međutim, znamo da će ta sredstva biti nedostatna pa ćemo tražiti sve moguće izvore. Prvi naš projekt, mogu ga sada i najaviti, bit će kupovina novog teleskopa, ali i formiranje sekcije za učenike, koja će raditi u okviru udruženja – najavljuje Hadžić.

Kolegama je na ovom uspjehu čestitao i predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja ZDK-a Đevad Hadžić.

-Sindikat daje punu podršku ovom udruženju, jer je cilj uvođenje što više praktičnog rada u našim školama. Svi zajednički želimo našim učenicima da omogućimo kvalitetno obrazovanje – kazao je Hadžić.

Fokus.ba

Objava Zenički nastavnik Mersudin Hadžić inicirao otvaranje laboratorije za fiziku pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement