14.3 C
Jajce
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
Bild.baSa Web-a

Žepčak Ivo Tadić izabran za predsjednika HDS-a: 'Prvenstveno ćemo se zalagati za hrvatske nacionalne interese'

Neovisni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojske županije i zastupnik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Žepčak Ivo Tadić, izabran je na današnjem Utemeljiteljskom saboru Hrvatskog demokratskog saveza (HDS) u Žepču za prvog predsjednika te stranke.Tadić je do kraja prošle godine bio i predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice, koju je odlučio napustiti te oformiti novi, kako je istaknuo, ujedno i prvi politički subjekt sa sjedištem u Žepču. Tadić je naglasio kako su se na osnivanje nove stranke odlučili zbog događanja unutar ZDŽ-a i Općine Žepče.– Naši su ciljevi da napravimo jednu demokratsku stranku, u kojoj ćemo imati mlade ljude koji imaju nove ideje, nove planove i nove ciljeve. Želimo surađivati sa svim hrvatskim opozicijskim strankama.

‘Želimo utjecati na sve procese’Trenutno smo u vlasti u ZDŽ-u i želimo utjecati na sve procese, pogotovo unutar naše županije – kazao je Tadić.HDS će, najavio je Tadić, imati svog kandidata za načelnika Općine Žepče i listu za Općinsko vijeće Žepča, kao u još, najmanje, dvije općine u ZDŽ-u. Vjerojatno će to biti općine Usora i Vareš.HDS će, najavio je, biti “stranka desnog centra” te će se prvenstveno zalagati za hrvatske nacionalne interese.Utemeljenju nove stranke u Žepču, pred oko 450 izaslanika i gostiju, prisustvovali su kao gosti i rukovodstva HDZ-a 1990, HNP-a, HSS-a, Viteške stranke te Čapljinske stranke.Za Tadićevog zamjenika izabran je Zdravko Marošević iz Vareša.

Bild.ba: Originalni link

Advertisement

Povezane vijesti

Vlada FBIH: Usvojena informacija u vezi Nacrta zakona o sprečavanju pranja novca

Bild.ba

HNK Mostar ponovno na udaru sarajevskih stranaka. Bit će vam drago kad vidite kako je Mikulić Obradovića ostavio bez riječi

Bild.ba

NOVI TRAVNIK: U petak potpisivanje ugovora sa stipendistima

Centralna.ba