Connect with us

BiH

Zgrada Hitne pomoći u Sarajevu bit će potpuno rekonstruisana

Avatar

Published

on

Zgrada Hitne pomoći u Sarajevu bit će potpuno rekonstruisana

Na zgradi Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koja je smještena u Kolodvorskoj ulici, uskoro bi trebali započeti radovi na potpunoj rekonstrukciji i adaptaciji.

Na zgradi Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koja je smještena u Kolodvorskoj ulici, uskoro bi trebali započeti radovi na potpunoj rekonstrukciji i adaptaciji.

Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, potvrdio nam je ovu informaciju te je kazao da je nedavno održao sastanak s predstavnicima Zavoda za izgradnju KS na kojem je razgovarano o ovoj temi.

On je rekao kako se već dugo planira jedan ovakav poduhvat s obzirom na to da su pojedine instalacije, ali i stolarija te drugi dijelovi ove zgrade poprilično dotrajali.

“Zgrada u kojoj je smješten Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS je poprilično stara tako da je neophodno krenuti u njenu adaptaciju i rekonstrukciju. Naprimjer, sve instalacije u našoj zgradi su skoro neupotrebljive tako da je zgrada, u neku ruku, energetski totalno neisplativa. Što se tiče staklarije, na objektu imamo skoro 5.000 kvadrata stakla koje treba zamijeniti. Isto tako, želimo da dovedemo kisik do svakog paravana u našem objektu, što je od izuzetnog značaja kod teških slučajeva, te da formiramo kisikanu, tj. prostoriju za lagerovanje kisika”, istakao je Zalihić.

On je dodao kako je već osigurano 50.000 KM za izradu projektne dokumentacije, dok je za obnovu planirano dva miliona KM. Prema nekim okvirnim procjenama, početak radova na obnovi ove zgrade očekuje se početkom naredne godine.

“Jako je važno naglasiti da mi nećemo raditi samo unutrašnju rekonstrukciju, mi ćemo krenuti i u vanjsku rekonstrukciju, a mislili smo preinačiti i funkciju samog zemljišta koje se nalazi u našem vlasništvu. Naime, planirali smo napraviti jedan poseban izlaz za naša vozila i prema Ložioničkoj ulici kako bi se što brže pružila usluga. Međutim, kada je u pitanju rad na samom vanjskom izgledu objekta, neće doći do drastične promjene pošto je on autorski zaštićen, ali ćemo svakako raditi na njegovom osvježenju”, naglasio je direktor JU Hitna pomoć KS.

Klix.ba

Objava Zgrada Hitne pomoći u Sarajevu bit će potpuno rekonstruisana pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement