Connect with us

Jajce Online

Zlatna medalja Katiću osigurala nastup na Svjetskom, Evropskom i Balka…

Avatar

Published

on

Karate prvenstvo Bosne i Hercegovine za kadete, juniore, U21 (mlađe seniore), održano je proteklog vikenda u Vogošći, a učešće na ovom najvažnijem takmičenju, uzelo je 97 klubova i 447 takmičara, koji su snage odmjerili na šest borilišta.

Naš  Karate klub “Kumite” predstavljalo je dvoje takmičara, koji su na najbolji mogući način predstavili klub i grad Jajce. Mladi i talentirani Tomislav Katić postao je prvak države u borbama u kategoriji juniori (+76kg), dok je mlađi brat Ivan Katić izgubio u drugom krugu i time okončao svoj nastup.

Državnom prvenstvu koje je održano u Vogošći bilo kvalifikacijskog karaktera za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Santiagu u Čileu, Evropsko u Budimpešti kao i Balkansko u

Laškom. Samo sa zlatnom medaljom obezbijeđen je odlazak na ova sva tri prestižna takmičenja.

-Nakon napornog rada naš trud se isplatio. Kako već znamo, naš takmičar Tomislav Katić je osvojivši titulu državnog prvaka obezbijedio mjesto u reprezentaciji i ujedno odlazak na ova sva tri prestižna natjecanja. Nama ne preostaje ništa drugo nego ovo ostaviti po strani ohladiti mozak dati puni gas i krenuti u pripreme za ova sva tri natjecanja i napasti neku od medalja – rekao je trener Ante Katić.

Ovaj rezultat iz Vogošće jedna je od najboljih koje je klub ostvario i posljednje vrijeme.

-Hvala svima koji su dali podršku za ovaj veliki i do sada jedan od najvećih podviga našega kluba. Idemo još jače i još više – istakao je on.

 

 

 

 

(Jajce Online)

Objava Zlatna medalja Katiću osigurala nastup na Svjetskom, Evropskom i Balkanskom prvenstvu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement