Connect with us

Jajce Online

Znakovi koji pokazuju da ste pod velikim stresom

Avatar

Published

on


Svakodnevna užurbanost i sjedilački način života na nas ostavljaju trajne posljedice. Nekada pokušavamo preći svoje krajnje mogućnosti, što je izuzetno sebično prema našem tijelu i zdravom razumu. Ovo su neki od pokazatelja da trpite veliku količinu stresa i da morate usporiti svoj životni tempo i opustiti se.

1. POJAČAN UMOR

Normalno je da vas posao i obaveze iscrpljuju, ali sve u svojim granicama. Ako se osjećate toliko umorno da nemate snage ni presvući se kada dođete kući, trebali biste promisliti je li to što radite vrijedno vašeg psihičkog i fizičkog zdravlja. Odgovor je, rekli bismo, uvijek negativan.

2. BOLOVI U LEĐIMA

Premda sjedenje vrlo često izaziva bolove u donjem dijelu leđa, stres i živciranje će vam priuštiti bolove i u gornjem i centralnom dijelu i osjećat ćete se kao da na leđima neprestano nosite težak teret. Pokušajte dubokim disanjem opustiti mišiće i priredite si kupku s eteričnim uljima za opuštanje.

3. PROBLEMI SA SPAVANJEM

Ovaj problem kao posljedicu nosi gore navedeni umor, a događa se uglavnom zato što ne možete prestati razmišljati o poslu i stvarima koje još uvijek niste riješili. Kako ne biste posezali za lijekovima, na jastuk nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande koje bi vas trebalo opustiti i uspavati.

4. RAZDRAŽLJIVOST

Simptom razdražljivosti javlja se zbog previše razmišljanja koje uvijek povuče pesimistične misli koje vas počnu mučiti i počnete svaku situaciju vidjeti kao onu s negativnim ishodom. Pokušajte gledati samo na pozitivne strane svega i dajte sebi malo oduška te se nagradite za sve što ste tokom tjedna napravili dobro.

5. MIGRENE

Ovaj intenzivni oblik glavobolje javlja se zbog premalo sna i prevelike količine obaveza. Također, jedan od uzročnika migrene je premalo hidratacije. Ako vas snađe migrena, dajte sebi ostatak dana slobodno i odspavajte u zamračenoj sobi. I ne zaboravite piti dovoljno vode tokom dana.

 

 

 

(Fokus.ba)

Objava Znakovi koji pokazuju da ste pod velikim stresom pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement