Connect with us

BiH

Zoran Tegeltija razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke

Avatar

Published

on

Zoran Tegeltija razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u okviru redovnog proljetnjeg zasjedanja, putem video-linka, sa predstavnicima Svjetske banke o trenutnoj ekonomskoj situaciji u BiH u kontekstu iznalaženja rješenja za prevazilaženje krize izazvane pandemijom virusa korona, te o mogućnostima finansijske podrške u realizaciji projekata od značaja za životni standard građana.

Tegeltija je ukazao na potrebu ubrzanog rada na realizaciji projekata i provođenju aktivnosti koje za cilj imaju vraćanje radnih mjesta, te poboljšanje privrednog i poslovnog ambijenta.

Na sastanku je razgovarano o ključnim oblastima i reformama koje će se provoditi u BiH u sklopu novog Okvira za partnerstvo sa Svjetskom bankom za period 2022-2026. godina, gdje će posebna pažnja biti usmjerena na projekte koji za cilj imaju reformu zdravstvenog sistema, reformu preduzeća u državnom vlasništvu i programu tzv. Zelene tranzicije koja uključuje poseban program kvalitete vazduha.

Ovom prilikom, egeltija se zahvalio predstavnicima Svjetske banke na dosadašnjoj pomoći u prevazilaženju posljedica izazvanih virusom korona, kao i na podršci u realizaciji infrastrukturnih i drugih projekata u BiH, te izrazio nadu da će dosadašnja dobra saradnja sa ovom međunarodnom finasijskom organizacijom biti nastavljena i u budućnosti, navodi se u saopćenju iz Vijeća minustara BiH.

BHRT

The post Zoran Tegeltija razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement