6.1 C
Jajce
Subota, 16 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Zuckerberg iskritikovan: Želite li obrisati Facebook?

Časopis Time je na naslovnici oktobarskog broja objavio Marka Zuckerberga usljed tvrdnji da Facebook šteti djeci i mladima te stavlja profit iznad sigurnosti korisnika.

Preko Zuckerbergovih usta i nosa postavljeno je pitanje “Želite li obrisati Facebook?” te dvije opcije, jedna za poništavanje zahtjeva, a druga za brisanje profila.

Naslov teksta koji govori o Zuckerbergu je “Kako je Facebook napravio problem tako što je uništio tim koji je ljude stavljao ispred profita?”. Članak opširno govori o odlukama velike kompanije da odstrani članove tima koji su se borili protiv dezinformacija i mržnje.

Facebook je početkom decembra 2020. raspustio tim uposlenika, što je rezultiralo time da je bivša uposlenica Frances Haugen u CBS-ovoj emisiji “60 Minutes” ispričala kako spomenuta kompanija potiče govor mržnje i podjele kako bi ostvarila veću zaradu.

Korisnici Twittera su vrlo brzo iskoristili priliku da podsjete na staro izdanje časopisa, objavljeno 2010. godine, kada je Zuckerberg proglašen osobom godine. Uz to su iskoristili već popularnu šaljivu usporedbu s društvenih mreža “Kako je počelo, a kako sada ide”.

(Klix)

The post Zuckerberg iskritikovan: Želite li obrisati Facebook? appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

U jednom danu u SKB Mostar rođeno čak osam beba

Jajce Online

Uzorano fudbalsko igralište, nema ko da igra, ali ni da sije

Jajce Online

Plivski vodopad osvijetljen bojama EU

Jajce Online