Connect with us

BiH

Džoint kao nagrada za vakcinaciju

Avatar

Published

on

Džoint kao nagrada za vakcinaciju

Besplatni džoint, vaučeri, skurilne diplome. Raznim se metodama pokušava motivirati ljude na vakcinaciju. Skepsa oko vakcinacije je tradicija.

U SAD-u kampanja vakcinisanja napreduje ubrzanim tempom. Gotovo 50 posto američkih žitelja već je primilo prvu dozu vakcine. A 38 posto i drugu.

Na početku ove godine je bilo problema oko nabavke vakcine, ali situacija u američkim centrima za vakcinaciju se u međuvremenu kompletno promijenila. Sada je ponuda vakcina veća od potražnje. Sve češće se naime događa da raspoložive vakcine ne mogu biti iskorišteno jer nema ljudi koji se žele vakcinisati. I zato aktivisti, vlasti i poduzeća već neko vrijeme pokušavaju motivirati ljude da dođu na vakcinaciju – pa i neobičnim akcijama.

Vlasti američke savezne države Ohajo svake sedmice organizira lutriju – građani koji su se vakcinisali svake sedmice mogu osvojiti milion dolara. U Njujorku je krajem aprila svaka osoba koja je primila prvu dozu vakcine imala pravo na besplatni džoint.

Maine je pokušao „privoljeti“ ljude da se vakcinišu podjelom besplatnih lovačkih licenci, a prije nekoliko dana je jedna akcija grada New Orleansa izazvala pažnju medija – za svaku ubrizganu dozu vakcine građani su dobivali pola kilograma ljuskara.

 

 

(avaz)

The post Džoint kao nagrada za vakcinaciju appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement