15.1 C
Jajce
Srijeda, 7 lipnja, 2023
Središnja Bosna

Poznata imena ministara u novoj Vladi ŽSB

Nakon što su u četvrtak Tahiru Lendi (SDA), mandataru za sastav nove Vlade Županije Središnja Bosna (ŽSB) predana imena kandidata, postignut je politički dogovor o imenovanju nove vlade potvrdio je danas Lendo.

– Prilično je Vlada mlada, ja sam najstariji u toj vladi i rekao bih da je to jedan ohrabrujući sastav. Imamo 60 posto ministara koji će nastaviti započete poslove i hrabro krenuti u reforme pred nama. Ministar Bojan Domić i dalje će biti na čelu resora obrazovanja, Anto Matić zdravstva, Mirjana Plavčić financija, Feliks Vidović unutarnjih poslova, Amir Šečibović prostornog uređenja. Do promjena će doći u resoru gospodarstva na čije čelo dolazi Sedžad Milanović, te poljoprivrede na čije čelo dolazi Advan Akeljić, bivši načelnik Viteza. Također, promjena će biti i kad je u pitanju mjesto ministra iz reda srpskog naroda, koje će preuzeti Božana Petrović – rekao je Lendo.

SDA i HDZ BiH zajedno imaju 20 ruku u Saboru ŽSB-a što je potrebna dvotrećinska većina, a nova vlada trebala bi biti potvrđena u ponedjeljak, 29. svibnja, na sjednici županijske skupštine.

– Vjerujem da do ponedjeljka neće biti nikakvih problema i da ćemo dobiti novu vladu – rekao je Bojan Domić, koordinator ministara HDZ-a BiH u Vladi ŽSB./HMS/

Povezane vijesti

MUP SBK/KSB: Upozorenje građanima u vezi požara

Glavni Urednik

Formirana vlada županije Središnja Bosna

Glavni Urednik

Vodič za buduće obrtnike

Glavni Urednik