7.5 C
Jajce
Četvrtak, 8 veljače, 2024
Svijet

Evo koja zanimanja će umjetna inteligencija prva zamijeniti

“Smatramo da će nova otkrića u umjetnoj inteligenciji najviše pogoditi radnike u telemarketingu , te profesore koji u srednjim školama predaju jezike, književnost, te povijest”, pišu istraživači

Grupa profesora sa Sveučilišta New York (NYU), Princeton i Sveučilišta Pennsylvania (UPenn) svojim novim radom, prikladno naslovljeno “Kako će jezični chat sustavi poput ChatGPT-a utjecati na profesije i razne industrije?” bacili su novo svjetlo na promjene koje donosi veliki progres takve tehnologije.

Iako znanstveni rad tek treba biti recenziran, rezultati su fascinantni, piše portal Futurism.

“Smatramo da će nova otkrića u umjetnoj inteligenciji najviše pogoditi radnike u telemarketingu , te profesore koji u srednjim školama predaju jezike, književnost, te povijest”, pišu istraživači, prenosi N1.

Među glavnim industrijama, a koje bi umjetna inteligencija mogla postati dominantna su pravo i financijski sektor.

“Ključno je bilo mapirati deset područja u kojima je umjetna inteligencija napredovala (prepoznavanje slika, prepoznavanje govora, modeliranje jezika, apstraktne strateške igre itd.) i upariti ih s 52 vještina koje ljudi koriste u svojoj profesiji”, objavio je jedna od profesora/istraživača Twitteru, referirajući se na spomenuti znanstveni rad.

Dakle, da rezimiramo; učitelji i oni zaposleni u financijskim službama, prema ovim istraživačima, mogli bi biti prve žrtve ChatGPT-a. No valja naglasiti kako ChatGPT još uvijek nije najprecizniji u davanju činjeničnih informacija, što dovodi u pitanje kako će to onda podučavati o povijesti.
Jednako tako ChatGPT nije baš napredan u matematici, što je, naravno, vještina esencijalna za financijski sektor.

vecernji.ba

Povezane vijesti

Užasi rata u Ukrajini (video)

Glavni Urednik

Objavljena karta Europe po konzumaciji mesa: Evo gdje se nalazi Bosna i Hercegovina

Glavni Urednik

U EU Parlamentu spomenut HVO Jajce kao primjer humanosti

Glavni Urednik