11.2 C
Jajce
Srijeda, 21 veljače, 2024
Bild.baSa Web-a

Izetbegovići tonu sve dublje: Sebiji poništeno akademsko zvanje! 

Kako doznaje portal “Avaza“, upravo je završeno glasovanje povodom krivotvorene diplome Sebije Izetbegović.S 30 glasova za poništavanje, 5 protiv i 6 suzdržanih, Senat Univerziteta u Sarajevu je donio odluku o poništavanju akademskog zvanja Sebiji Izetbegović.HMS podsjeća da je povjerenstvo koje je predvodio Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta, uputilo službeni prijedlog Senatu da se poništi diploma ravnateljice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, što su oni i prihvatili.

Odluka glasi: Člankom 61. Zakona o visokom obrazovanju Službene novine kantona Sarajevo 36/22 članka 59 Statuta Univerziteta u Sarajevu, Senat je razmatrajući analizu Povjerenstva, na osnovu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu, Medicinskom fakultetu, profesor dr. Sebija Izetbegović sa prijedlog za dalje postupanje na 34. izvanrednoj sjednici održanoj danas donio sljedeću odluku: Usvaja se analiza Povjerenstva na osnovu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere provjere vjerodostojnosti isprava za postdiplomski studij na UNSA profesorica dr. Sebija Izetbegović koja čini sastavni dio ove odluke, kazao je nakon sjednice rektor UNSA Rifat Škrijelj.

Bild.ba: Originalni link

Advertisement

Povezane vijesti

Podignuta optužnica protiv Slobodana zbog ratnih zločina nad Hrvatima i Bošnjacima 1994. godine

Bild.ba

Teža prometna nesreća u Novoj Biloj, sudar tri automobila

Centralna.ba

Schengen bi mogao potaknuti krijumčarenje ilegalnog duhana? “Od stotinu pušača u Hrvatskoj, njih 67 koristi ilegalni duhan, a glavni razlog su povoljnije cijene švercanog duhana”

Bild.ba